Hier zijn ze dan

Primeurs Bordeaux 2023

Ontdek hier welke primeurwijnen onze aankopers dit jaar geselecteerd hebben na hun degustatie in Bordeaux. Controleer geregeld de website want elke dag worden nieuwe primeurwijnen gereleased.

Is dit je eerste kennismaking met primeurs?

Wat zijn primeurwijnen?

Meer weten

Welkom op ons nieuwe primeurs platform

Bouwen aan de toekomst

Primeurs uit Bordeaux in nieuw jasje!

Zoals je ziet hebben we geïnvesteerd in een gloednieuw, gebruiksvriendelijk platform. Zo willen we bouwen aan de toekomst van ons merk. Ons doel? Onze klanten de best mogelijke shopervaring en service aanbieden.

Onze services

Uitbreiding leveringsopties

We willen onze klanten een service aanbieden op maat. Daarom hebben we besloten om onze leveringsmogelijkheden uit te breiden. Wil je thuis jouw producten laten leveren of wil je het nog steeds liever zelf ophalen in één van onze afhaalpunten? Aan jou de keuze!

Onze services

Veilig online betalen

Ook op vlak van betaling hebben we de nodige optimalisaties doorgevoerd. Je kan kiezen om online je betaling te doen via Bancontact of je kan ervoor kiezen om dit via overschrijving te doen. Ongeacht het betaalmiddel verwerken wij dit volgens de hoogste veiligheidsnormen via ons betaalplatform MultiSafepay.

Wat weten we al over het jaar 2023?

Zoals elk jaar trekt onze aankoper Patrick naar Bordeaux om er het nieuwe jaar te ontdekken. In de maanden voorafgaand aan de primeur week probeert hij alvast info te verzamelen over de algemene kwaliteit per regio: Hoe was het voorjaar? Hoe zat het met regen en ziektes in de wijngaarden? Hoe waren de temperaturen in de zomer? Wanneer werd er geoogst en hoe waren de opbrengsten?

Deze informatie helpt ons een inschatting te maken van wat we kunnen verwachten van de kwaliteit en het potentieel van de wijnen tijdens het proeven.


Algemeen weten we bijvoorbeeld dat de opbrengst vrij goed was. Dat wil zeggen dat er veel wijn geproduceerd werd. 2022 was een erg warm en droog jaar wat erg geconcentreerde wijnen gaf. Wat betreft 2023 spreken we van een natter jaar waardoor de wijnboeren erg veel in de wijngaarden waren en vaker moesten anticiperen op het weer. Er was wel een uitstekende nazomer waardoor de druiven toch nog een mooie rijping kregen wat gunstig is voor de cabernet. Dit gaf fijne, elegante wijnen. Uiteraard willen we altijd eerst het product proeven, maar het belooft alvast veel goeds

We proeven soms honderden wijnen per dag, meestal per regio. Zo ga je een plaats binnen waar alle kastelen uit Margaux verzameld staan. Daar krijg je direct een goed beeld van de appellatie in zijn geheel. Het leert je ook direct welke kastelen er in dat jaar uit springen.

Patrick Andriessen, aankoper Primeurs Bordeaux

2022 was een erg warm en droog jaar. 2023 was een natter jaar met veel werk in de wijngaard voor de wijnboeren. Maar het was wel een jaar met een uitstekende nazomer waardoor de druiven toch nog een mooie rijping kregen wat zeer gunstig bleek voor de cabernet sauvignon. Dit gaf fijne, elegante wijnen.